Miben más ez a tárhely mint a legtöbb átlagos tárhely? Mitől jobb?

Mielőtt belefognánk a felsorolásba, szögezzük le, hogy olyan szolgáltatás illetve szolgáltató, soha nem lesz aki mindenki számára megfelel, és mindenki csak szépet és jót fog róla mondani.
Tudjuk jól, hogy mi sem tudunk megfelelni, minden igénynek, de erre nem is szeretnénk vállalkozni.
A célunk egyszerű, a megadott árért a legjobb szolgáltatást nyújtani.

1: Mi igazi tárhely szolgáltatók vagyunk!
Ez elsőre talán érthetetlennek tűnik, de sajnos az a helyzet, hogy a tárhely szolgáltató piac tele van olyan “szolgáltatókkal” akik igazi szervert talán még csak képen láttak.
Ezek a “szolgáltatok” nem rendelkeznek saját szerverekkel, hanem csak valamelyik nagyobb szolgáltatótól rendelnek egy viszonteladói tárhely csomagot, csinálnak hozzá egy szép csili-vili weboldalt, és már kész is van a szolgáltató cég.
Az ilyen cégekben nincs igazi ügyfélszolgálat, általában csak másodállásban működtetik. A kezük meg van kötve, mivel alig van több joguk a szerver felett mint egy átlag tárhely bérlőnek.

2: Szervereinken az erőforrásokat a CloudLinux szabályozza.

A CloudLinux egy speciális operációs rendszer, amit kifejezetten webtárhely szolgáltatók számára hoztak létre.

Milyen előnyei vannak a CloudLinuxnak?

Hatékonyabb erőforrás elosztás, és stabilabb szerverműködés

A tárhelyszolgáltatók többsége úgy működik, hogy ugyanazon a szerveren számos ügyfél tárhelye található, melyek egyformán használják fel a szerver erőforrásait. Ennek az a hátránya, hogyha egy felhasználó weboldala indokolatlanul több erőforrást igényel a működéshez (például ha éppen DDoS támadás alatt áll, vagy egy rosszul működő program miatt), akkor az egész szervert képes lelassítani, ezáltal a többi felhasználó is rosszul jár.
A CloudLinux azonban az ugyanazon a szerveren található felhasználókat elkülöníti egy virtualizációs környezetben, ezáltal kiküszöböli ezt a problémát, és hatékonyabban osztja el az erőforrásokat, valamint akadályozza a vírusok és rosszindulatú programok terjedését is.

Biztonság és védelem

A CloudLinux megerősített kernel-je segít megakadályozni, hogy amennyiben a szerveren egy weboldal megfertőződött, akkor ez a többi felhasználót is érintse. A CageFS fájlrendszernek köszönhetően az egyes weboldalhoz tartozó fájlok teljesen elkülönítve vannak a szerveren, így ez szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy illetéktelenek hozzáférjenek. A CageFS emellett a szervert is védi a támadókkal szemben, ezáltal magasabb szintre helyezve a biztonságot, és megbízhatóságot. A CloudLinux HardenedPHP megoldása pedig a régi és nem biztonságos PHP verziókat teszi biztonságossá azáltal, hogy befoltozza az ezekben található biztonsági réseket, és megszünteti a scriptben található sebezhetőségeket. Ezen felül lehetővé teszi, hogy a weboldalak különböző verziójú PHP-t használjanak a szerveren anélkül, hogy ez bármilyen problémát okozna. Az operációs rendszer biztonságát továbbá az is növeli, hogy folyamatosan jelennek meg hozzá a legújabb veszélyeket kivédő biztonsági frissítések.

Fontos megjegyezni, hogy a beépített védelmek elsősorban a tárhely integritását védik.
Valamint az egy tárhelyen található weboldalakat megpróbálja elszigetelni egymástól. Ezáltal ha a heckereknek sikerül egy programhiba folytán bejutni a tárhelyre, nem tudják elérni a tárhelyen található többi weboldalt.
De senki ne számítson arra, hogy az évek óta elhanyagolt weboldalát nem fogják feltörni.
A programhibákat, csak a programhiba megjavításával lehet kivédeni! CMS rendszereknél rendszeresen adnak ki biztonsági frissítéseket, ezeket kell alkalmazni, lehetőleg a kiadás után rögtön.