Átállás régi WebDigitalos tárhelyről, az új cPaneles tárhelyre.

Cégünk 2018-óta elkezdte az átállást a cPaneles kezelőfelületre.
Ez nem csak egy felület váltás, hanem komplett infrastruktúra váltást is jelent, új szerverek, új OP. rendszer, stb..

Mi lesz a régi ügyfelekkel, automatikus lesz az átállás az új szerverre?

Sajnos nem!
Sokáig, azt terveztük, hogy a régi ügyfeleket is automatikusan átrakjuk az új rendszerre, de rá kellett jönnünk, hogy ezt nem tudjuk megvalósítani.
Egyfelől, borzasztó nagy munka lenne, az egyedi fejlesztésű admin felületről több ezer weboldalt átrakni cpaneles felületre.
Másfelől, mivel az új szervernél minden programot, modult licencelni kell, ami éves szinten kb: 1 millió forintos plusz kiadást jelent évente (szerverenként!).
Ezért kénytelenek voltunk egy minimális áremelést beépíteni a tárhely árakba.
De bízunk benne, hogy a pár száz forintos áremelkedésért kapott plusz szolgáltatások, bőségesen megérik az ügyfeleknek.
(pl a régi szerveren az SSL-t csak 4900 Ft/év/db áron tudjuk csak adni, az új szerveren ugyanezt “ingyen” kapja.)

Mit kell tenni a régi ügyfeleknek, ha szeretnének átkerülni az új szerverre?

Az új felületen regisztrálnia kell magának egy fiókot! Amennyiben a rendszer azt írja, hogy ilyen email cím már van a rendszerben, akkor önnek már elkészítettük a fiókot.
(Miért készítettük el önnek a fiókot? Mint fentebb írtuk, az új rendszer egyben egy automatizált ügyviteli program, ami automatán küldi a díjbekérőket, és intézi a szolgáltatások megújítását, ehhez pedig minden ügyfélnek egy külön fiókra van szüksége.
Így ha kollégáink azt látják, hogy hamarosan lejáró szolgáltatása lesz, létrehozzák a fiókot, és felviszik a szolgáltatásokat. (nem feltétlen mindent egy időben))
Ilyen esetben kattintson az elfelejtett jelszó gombra, és kövesse a lépéseket, a rendszer, egy új jelszót fog önnek generálni, ezt később le tudja cserélni egy olyan jelszóra amit könnyen meg tud jegyezni.

A fiók elkészítése után, meg kell rendelnie az önnek megfelelő tárhely csomagot. Azt hogy jelenleg mekkora tárhelyet foglal a régi szerveren, az admin felületre bejelentkezve, a kezdőoldalon tudja ellenőrizni.
Fontos tudnia, hogy az új rendszerben, nem csak méret szerint, hanem teljesítmény szerint is különbségek vannak a tárhely csomagok között.
A nagyobb teljesítmény nem feltétlen nagyobb sebességet jelent, hanem az egy időben kiszolgált látogatók számát korlátozza.
(természetesen a korlát, nem azt jelenti, hogy ha átlépi a korlátot, akkor az új látogatóknak üres oldal jelenik meg, hanem azt, hogy a kiszolgálás sebessége a túlterhelt oldalaknál lassulni fog, annak arányában, hogy mennyire van túlterhelve).
A legtöbb ügyfélnél, valószínű, hogy ha ugyanolyan csomagot választ mint amit a régi szerveren használt, az megfelelő lesz az ön részére.
Azoknak az ügyfeleknek lehet szüksége nagyobb csomagra váltani, akik mini csomagot béreltek, és napi több ezres látogatószámuk volt, vagy mondjuk a Medium csomagon 30-50 db közepes forgalmú weboldalt üzemeltettek.
Persze ezt előre megmondani lehetetlen, viszont a rendszer lehetőséget biztosít, a tárhely csomag váltásra, ahol időarányos díjat számít ki. Szóval nem kell megvenned a legnagyobb csomagot.
A felületen pontosan tudod monitorozni, hogy épp mennyi CPU-t memóriát, stb. használ a weboldalad.

Próbáljuk úgy intézni a dolgokat, hogy senkit ne érjen hátrány!
Ezért ha ön régi ügyfelünk, és az új szerveren megrendel egy tárhely csomagot, jelezze nekünk.
A régi tárhely árát visszafizetni nem tudjuk, de időben jóvá tudjuk írni, úgy hogy a régi tárhelyen fennmaradó időt, hozzáírjuk az új lejárati időhöz.
Fontos, hogy ezt a megrendelés után jelezze emailban.

Ki költözteti a weboldalt?
Ha értesz hozzá javasoljuk, hogy csináld meg te magad, mert lehet gyorsabban kész leszel mintha mi csinálnánk, és ez nem is kerül pénzbe. (a fájlok másolásában ingyenesen is tudunk segíteni)
(Azért lehet lassabb ha bennünket bízol meg, mert a költöztetést a napi munkáink közé kell beillesztenünk. Sokszor az ilyen feladatokat csak a hivatalos munkaidő után tudjuk elvégezni.)
Ha nem értesz hozzá, megrendelheted a weboldal költöztetést. Sajnos ingyen mi sem tudjuk elvégezni, hiszen nekünk is ugyanúgy időbe telik, mint másnak, nekünk is ugyanazokat a lépéseket kell megtennünk mint ha te magad költöztetnéd az oldalt.
Az egyetlen különbség, hogy gyorsabban tudunk szerverről szerverre másolni, de ezen kívül, minden mozzanat ugyanaz.
1db weboldal költöztetése 600 Ft, de ha több weboldalad van, akkor kérj árajánlatot biztos, hogy kitalálunk olyan árat ami számodra is megfelel.

Ha szeretnél megpróbálkozni a weboldal költözéssel te magad, semmi akadálya, a következő oldalon pár lépésben leírjuk mit kell tenned, kattints ide.Időben egy weboldal költöztetése kb: 30 percet vesz igénybe. Persze ha több tízezer fájlt kell másolni, akkor a másolás ideje nagyban megnövelheti a szükséges időt.

Mi lesz a régi szerverekkel?

Megszüntetni nem fogjuk őket (egyenlőre legalábbis nem tervezzük), ha nagyon ragaszkodsz hozzá, nem kényszerítünk a költözésre, viszont tudnod kell, hogy a régi rendszert, nem fogjuk tovább fejleszteni.Csak a minimálisan szükséges feladatokat, fejlesztéseket, karbantartásokat fogjuk elvégezni rajta. :(((Sajnos anyagilag és időben nem éri meg a saját rendszert fejleszteni. Időben ugyanis borzasztó lassan készül el egy új fejlesztés, és ha a ráfordított munkaóra árát nézzük, akkor megkapjuk, hogy ez sokkal drágább, mintha megfizetjük a program licenceket.)Ha kiürül egy szerver, akkor azt felújítjuk, feltuningoljuk (új CPU+SSD), és előbb utóbb cPaneles szerverként tér vissza.