Tárhely és domain regisztráció verhetetlen áron!
    

GYIK

Domain nevekhez kapcsolódó kérdések

 

Mennyi időre kapom az ajándék domain nevet?

Az ajándék domain nevet nálunk addig kapod ingyen ameddig a tárhely előfizetésed aktív. Ha már nincs szükséged a tárhelyre de a domain nevet megtartanád, jelezd ügyfélszolgálatunknak, és külön vesszük a domain név számlázását a tárhelytől. 

Miért csak .hu domain nevet lehet ajándékba kérni?

Az árak alacsonyan tartása miatt vagyunk kénytelenk csak a .hu neveket ajándékba adni. A külföldi végződéseken alig van hasznunk, igy ha ezekből is lehetne ajándék nevet választani, a árainkat meg kellene emelni. 

Nem jó domain nevet választottam, ki lehet cserélni? 

Sajnos nem! A domain nevek után a beküldés pillanatában fizetési kötelezettségünk áll fent a hivatalos nyilvántartó felé. És mivel a domain nevek egyedi kérésre készülnek, a pénzvisszafizetési lehetőség sem érvényes rájuk. 

Mennyi ideig tart egy .hu név regisztráció?

A .hu domain név regisztráció kevesebb mint 1 munkanapot vesz igénybe (álltalában 3 óra). A pontos időt nem lehet megmondani, mivel a .hu regisztráció a számla jóváírásakor indul el, ilyenkor a domain igényt a rendszerünk automatán feltölti a hivatalos .hu adatbázisba, ahol a regisztrációs igényt az ISZT. munkatársai elemzik, és hagyják jóvá.

Ha sürgős az igény javasoljuk használjon PayPal fizetést, mivel igy a folyamat rögtön elindul.

Mennyi ideig tart egy .com, .eu, .net, .info domain regisztráció?

A .com, .eu, .net, .info, stb.. domain név regisztrációj a befizetést  követően, rögtön elindul, a bejegyzés rögtön megtörténik.
Gyakorlatilag szinte rögtön használható.
  Ugyanez az időintervallum vonatkozik az összes külföldi domain névre is.

Hol tudom ellenőrizni a  domain név szabad-e?

A kezdőoldalunkon található kereső mező, az összes álltalunk regisztrálható végződésben képes keresni. Ha szabad vagy foglalt a domain név, azt is kijelzi. 

Hivatalos regisztrátorok vagytok?

Igen! Már több mint 10 éve hivatalos .hu regisztrátorok vagyunk. 
Ezt ellenőrizni is tudod a Domain.hu oldalon.
Ott keresd a Regisztrátorok menü pontot, azon belül pedig cégünket ICON MÉDIA KFT.

A domain névhez biztosítotok DNS szervert?

Amennyiben nálunk veszel tárhelyet, akkor abban az esetben igen.
A cPanel felületen a DNS Zone editorban tudod kezelni a domain nevek rekordjait.

Ha nem nálunk van a tárhelyed, akkor is tudunk biztosítani DNS szervert, de csak külön díj fizetés ellenében (kb.:500Ft/év) . Sajnos erre a cPanel árazása miatt kényszerülünk, mivel minden létrehozott cPanel fiók után 0,2 USD-t számolnak fel havonta.
Ezen a fiókon több domain név DNS-ét is tudod kezelni, igy akkor is elég egyszer megrendelni, ha neked 500db domain nevet kell kezelni.

Tárhelyhez kapcsolódó kérdések

 

Mennyi weboldal lehet a tárhelyemen?

Számszerűen nincs korlátozva! A korlátokat a tárhelyed erőforrásai jelentik (CPU és Memória). Ha jól van optimalizálva a weboldal, akkor egy Medium csomagon 10-15 kisebb weboldal is gond nélkül tud működni. Ha rosszul van optimalizálva, vagy programozva, akkor ez a szám lényegesen kevesebb is lehet. A legtöbb esetben a tárhely mérete lesz a korlát.
Az erőforrás használatot a cPanel felületen grafikonokon lehet megnézni.

Mennyi darab domain nevet igényelhetek tárhelyemhez?

Minden tárhely csomagunkra korlátlan számú domain nevet lehet irányítani. 
Ezeket többféleképpen használhatod.
Irányíthatsz egy weboldalra több domain nevet is. 
Vagy akár több weboldalt is létrehozhatsz, külön külön domain nevekkel. 
De akár más céghez is irányíthatod (Wix, shoprenter, stb..) 

Hogyan tölthetem fel a weboldalamat a webtárhelyemre?

Ftp-s kliensprogram segítségével, például FileZilla, de a leggyorsabb, ha becsomagolod egy ZIP fájlba, és a cPanel fájlkezelővel feltöltöd, és a szerveren kicsomagolod. 

Mi az FTP kiszolgáló címe?

Érdemes a saját domain nevet használni, de megadhatod a szerver nevét pl.: S4.wdserver.hu,   vagy az IP címét is. (ezeket emailban küldjük el a megrendelés után)

PHP verziót tudok választani?

Igen tudsz választani, a cPanel felületen a multi PHP manager menü pontban, csak kiválasztod a domain nevet, majd a kívánt PHP verziót, és az alkalmaz gombra kell kattintani,  ennyire egyszerű.

Hová kell másolni a weboldalamat  ha felcsatlakoztam ftp-én a szerverre?

Erre álltalában akkor van szükség, ha a weboldalt másik tárhelyről akarod áthozni, vagy saját gépen fejlesztetted.
Két lehetőség van.

1:  Amennyiben a domain nevet a tárhelyhez kaptad ajándékba, akkor ez a domain név az elsődleges. Ez minden esetben a public_html mappára mutat, igy a tartalmat közvetlenül ide kel töltened. 
2: Ha a domain nevet nem a tárhelyhez kaptad, akkor előbb fel kell venned a cPanel felületen, a kiegészítő tartományok menü pontban. A rendszer a domain neveddel megegyező nevű mappát fog létrehozni a public_html mappán belül.
A tartalmat ide kell töltened. 

Hogyan módosíthatom jelszavaimat?

Az ügyfélkapun keresztül.

Tudok-e egyéni hiba oldalt létrehozni?

Igen természetesen tud.

Mire használható az adatbázis?

Az adatbázis a modern weboldalak tartalmi részét tárolja. 

Hol érhetem el az adatbázist?

A cpanel felületen a PhpMyAdmin ikonon keresztül.

Van e lehetőség CMS rendszerek futattására?(Joomla, Drupal, E 107, stb.)

Igen van lehetőség.
A tárhelyen található Installatron alkalmazással ezek 1-2 kattintással telepíthetőek. 

Meg tudom-e nézi mennyien látogatták aznap a weboldalamat?

Igen, minden táhrelyhez tartozik többféle statisztika ahol látja napra hónapra, évre lebontva hányan látogatták az oldalát milyen időpontba, melyik országból, menyi ideig látogatták, stb…

Készül biztonsági mentés a weboldalamról? 

Igen, a teljes tárhely tartalmáról készül minden hajnalban mentés, a levelezést és adatbázisokat is beleértve.  Ezek 30 napig érhetőek el. 
Ezeket szükség esetén a JetBackup programmal (cPanale felületen találod) vissza is tudod állítani. Akár a teljes tárhelyet, de ha kell akkor csak 1db fájl is visszaállítható.

Hogy tudok a tárhelyre WordPress-t, Joomla-t, vagy egyéb CMS-t telepíteni? 

Két lehetőség van.
1: A gyorsabb és egyszerűbb: A cPanel felületen megkeresed az automata telepítőt, itt kiválasztod a telepíteni kívánt alkalmazást (200+ féle alkalmazást lehet vele telepíteni).
Rákattintasz a telepítse ezt az alkalmazást gombra.
Ezután ki kell választanod azt a domain nevet, amelyikre a programot telepíteni akarod, megadod az email címedet és a használni kívánt jelszót.  Majd a telepítés gombra kattintva,  1 perc múlva már használhatod is a weboldalt.   

2: A hagyományos (kicsivel bonyolultabb) FTP-n feltöltöd a fájlokat a megfelelő mappába, a Mysql menü pontban létrehozod az adatbázist, az adatbázis felhasználót, a végén ezeket egymáshoz kell rendelni. Majd a domain nevet beírod a böngészőbe, ahol a megjelenő telepítő varázslót kitöltöd.
Meg kell adni az adatbázis adatokat: adatbázis név, felhasználónév, adatbázis jelszó,   aztán a személyes adataidat, Felhasználónév, email cím, és jelszó.

Mire képes még az automata weboldal telepítő? 

 • Képes a rendszerről megadott időnként biztonsági mentést készíteni. Ezt visszaállítani. (ez a tárhely foglalásba beleszámít)
 • Képes az elkészített weboldalt klónozni, igy pillanatok alatt tudsz újabb weboldalakat létrehozni. 
 • Képes a telepített alkalmazásokat automatán frissíteni.
 • Lehetőség van egy manuálisan telepített alkalmazást importálni. Ezzel a fenti lehetőségek ennél az oldalnál is rendelkezésedre állnak. Az importálás funkció segítségével akár másik szerverről is képes a weboldalt átmásolni. 
  (fontos, hogy csak a gyári tartalmakat másolja át, ha külön mappába helyeztél el fájlokat azokat neked kell átmásolni)

Az SSL tanúsítványért kell fizetni? 

Nem kell ezt ingyenesen biztosítjuk, a cPanel licenszünk ezt tartalmazza. A tanúsítvány automatán települ, minden a tárhelyen üzemelő domain névre, és al-domain névre is . 
Sok cégnél az SSL tanúsítványért külön fizetni kell, esetleg 1db ingyenes, a tárhely választásnál érdemes figyelni!

Mi az az SSL tanúsítvány, kell az nekem?

Az SSL egy titkosítási protokoll, titkosított csatornát hoz létre a látogató és a szerver között.  Ma már azt lehet mondani, hogy ezt kötelező használni. Ha nincs ilyen a weboldal mögött, akkor a Google a weboldalt nagyon hátra fogja sorolni, és sok esetben egy figyelmeztetés fog megjelenni, hogy a kapcsolat nem biztonságos.
Ez miatt ezeknek a weboldalaknak a látogatottsága közelíteni fog a nullához.

Miben más ez a tárhely mint a többi?

Jogos a kérdés, hiszen ma már majdnem mindenhol cPaneles tárhelyt adnak SSD meghajtóval. 
Nos ez csak a felszín! A tárhely szolgáltatást meg lehet oldani majdnem teljes egészében ingyenes alkalmazásokkal is.
Ingyenes Linux, ingyenes admin felület, ingyenes vírusíró, ingyenes SPAM szűrő, stb.. 
Ezek is használhatóak, de kb, pont annyival kevesebbet tudnak, mint a legtöbb ingyenes alkalmazás a fizetős társaihoz képest.
Az ügyfél meg csodálkozik, hogy megint nem tud levelet küldeni, mert a szerver megint SPAM listán van,  néha megmagyarázhatatlan okok miatt lelassul az oldala, vagy akár kisebb 1-2 perceskieséseket tapasztal.
Esetleg a weboldalát rendszeresen feltörik. Aztán kiderül, hogy biztonsági mentés sem volt.
Ezek többnyire az ingyenes alkalmazások miatt jelentkezhetnek.
Az ingyenes vírusírtó csak a vírusok töredékét találja meg, a védelmi rendszer a behatolásoknak csak a töredékét gátolja meg. Az ingyenes linux nem képes a nagy forgalmú vagy hibás weboldalak erőforrásait megfelelően korlátozni, ezért a kis forgalmú weboldal sem jut elég erőforráshoz .

Mi is igy kezdtük jó 15 évvel ezelőtt. Mentségünkre szóljon, hogy  akkor még nem is nagyon volt más lehetőség, hiszen az egész ipar gyerekcipőben járt. Akkor még a weboldalak 30-50% a HTML oldal volt. 

Ma már csak profi fizetős alkalmazásokat használunk, és pontosan látjuk a különbbségeket, hogy mennyivel többet tud nyújtani egy fizetős alkalmazás. 
Kevesebb, spam, kevesebb weboldalfeltörés, stabil erőforrás használat, profi automata vírusírtó, ami még a fertőzött fájlokat és adatbázist is képes megtisztítani. Szerver oldali gyorsító tárazást CDN szolgáltatással kiegészítve. Ingyen SSL, stb.   nyújtunk.

Sajnos ezek miatt ma már nem tudunk olyan olcsó árakat kínálni mint régen, hiszen ezekért a programokért havonta kell fizetni dollárban. Viszont  rájöttünk, hogy ezek a programok pont olyan hasznosak a mi számunkra is, mint az ügyfelek számára.
Mivel az ügyfeleink hibajelzései száma az ingyenes rendszerhez képest töredékére esett, igy ügyfélszolgálatunknak is sokkal kevesebb munkája van. 

Nem állítjuk azt, hogy mi kínáljuk a világ legjobb rendszerét, de biztosak vagyunk benne hogy ár érték arányban az egyik legjobb választás.

 

Levelezéshez kapcsolódó kérdések

 

Hogyan tudok új e-mail címet létrehozni?

A cPanel felületen, az email fiokok ikonra kattintva, azon belül a létrehozás gombra kell kattintani.  A legördülő listából ki kell választani a domain nevet, meg kell adni a kívánt előtagot pl.: info
majd egy jelszót kell beállítani. 

Mi a teendőm ha elfelejtettem valamelyik e-mail címem jelszavát?

A cPanel felületen, az email fiokok ikonra kell kattintani. 
Majd a kívánt emailim mellett a kezelés gombra, itt lehet új jelszót beállítani. 

Mi a  különbség az IMAP és a POP3 között?

A POP3 protokollal a leveleket letölti a saját gépére, ezért offline állapotban is meg tudja nézni a leveleit.  (be lehet állítani, hogy letöltés után törölje a szerverről a levelet, vagy ne.)
Az IMAP esetében a levelek a szerveren maradnak, a levelek olvasásához internet kapcsolatra van szükség. 

Melyik a jobb, az IMAP vagy a POP3?

Ez a felhasználás módjától függ.
A POP3 használatával lényegesen csökkentehető a felhasznált tárhely mérete, amennyiben a leveleket letöltés után törlik a szerverről.  Viszont ha az otthoni gépe meghibásodik, akkor a levelei elveszthetnek .  (javasolt a szerveren hagyni egy másolatot)
Az IMAP használatával erre kisebb az esély, mivel az adatokat RAID technolódiával tükrözve tároljuk, valamint minden nap külön szerverre biztonsági mentés is készül. 

Milyen portokat és szerver címet kell beállítani a levelező programban?

Bejövő kiszolgáló:

mail.sajatdomainneve.hu

 • IMAP Port: 993
 • POP3 Port: 995
Kimenő kiszolgáló:

mail.sajatdomainneve.hu

 • SMTP Port: 465

SSL/TLS használatot engedélyezni kell! 

 

Titkosítás nélküli csatornához a portok a következőek:
Ennek használatát nem javasoljuk, viszont régebbi Windows 7, XP, 98, stb.. rendszereken csak ezt tudja használni

Bejövő kiszolgáló:

mail.sajatdomainneve.hu

 • IMAP Port: 143
 • POP3 Port: 110
Kimenő kiszolgáló:

mail.sajatdomainneve.hu

 • SMTP Port: 587

Webes felületen meg tudom-e nézni a leveleimet?

Igen! A böngészőbe írja be sajatdomainneve.hu/webmail  felhasználó név és jelszó páros megadásával beléphet a webmailbe. (Felhasználó név mindig a teljes email cím pl.: info@sajatdomainneve.hu), míg a jelszó az amit az e-mail létrehozásánál megadott.

Ha webes felületen megváltoztatom a jelszavam, akkor az vonatkozik a POP3 elérésre is?

Természetesen, igen.

Van-e vírusszűrés a levelekben?

Igen, a beérkező leveleket automatikusan ellenőrizzük. Amennyiben a vírusos levelet találunk, az eltávolításra kerül.

Van-e SPAM szűrés a levelekben?

Igen, van. A cPanel felületen alapértelmezés szerint be van kapcsolva a SPAM szűrés. Amennyiben önnek ez nem megfelelő, lehetősége van a SPAM szűrés erősségét (pontszámot) kisebbre vagy nagyobbra venni. De akár kis is kapcsolhatja ezt a funkciót.

Egyedi szűrést be lehet állítani a levelezésben?

Igen be lehet állítani többféle szabályrendszert a  levelek kezelésére,  hogy pl.: egy bizonyos feladó levelein ne hajtsa végre a SPAM szűrést, vagy adott mappába/programba helyezze a levél. 
Vagy egyből törölje. 

Automata választ be lehet állítani ?

Igen be lehet, állítani az automata válaszok menü pontban. 
Ez akkor hasznos ha ön szabadságon van, és szeretné tudatni partnereivel, hogy a levélre csak később tud válaszolni, vagy addig is másik címre írjanak levelet. 
Az automata választ időzíteni is lehet. (kezdés, és vége)