Weboldal Tesztelés domain név nélkül

A weboldalak költöztetésénél, a legtöbb weboldal tulajdonos szeretné leellenőrizni weboldalát az új tárhelyen, mielőtt a domain név átírásnyitása ténylegesen megtörténne, az új tárhelyre.

Ez bizonyos esetekben könnyű feladat, más esetekben már bonyolultabb. 

Az hogy mennyire könnyű vagy mennyire bonyolult, a weboldal kódja határozza meg. 
A weboldalak egy része ugy van megírva, hogy a domain név nincs “beleégetve” az adatbázisba, igy gyakorlatilag bármilyen domain névről tudnak müködni. Ilyen oldal pl. a Joomla.
A weboldalak másik része ugy van leprogramozva, hogy alapesetben csak azon a domain néven hajlandó müködni amelyikre telepítve lett. 
Az ilyen oldalakra hiába írányitunk rá más domain nevet, a weboldal át fog írányítani az eredeti domain névre.  Ilyen oldal pl.: a WordPress is. 

Kezdjük az egyszerübb esetel.

Amennyiben nem tudjuk az oldalt valamilyen birtokunkban lévő  al-domain névvel tesztelni, akkor az alábbiakat írjuk be a böngészőbe:
http://szerver IP címe/~felhasználónév/
Plélda:  http://80.77.122.49/~username/

A fentiek a public_html mappa tartalmát jelenítik meg!
Amennyiben a weboldalunk nem közvetlenűl a public_html mapában van, akkor meg kell adnunk annak a könyvtárnak az elérési utját a public_html mapához viszonyítva.
példa: Ha public_html/domain2.hu/ mappa tartalmát szeretnénk meghívni
http://szerver IP címe/~felhasználónév/domain2.hu/

Azt hogy melyik mappába van a weboldalunk, vagy a fájlkezelőben tudjuk megnézni, vagy a Tartományok menüpont segítségével, itt a Dokumentumgyökér nél láthatjuk kírva a könyvtárakat. (a public_html nem kell)

Az adatokat a cPanel felület jobb oldalán látható információs részen találjuk, vagy a megrendeléskor kapott levélben.