DNS szerver átirányítás

Amennyiben egy nálunk regisztrált domain névnek a DNS szerverét szeretnéd megváltoztatni, ezt a következő menüpontban tudod megtenni:

1: webdigital.hu oldalon bejelentkezve ,
2: Domain név menüpont.
3:Ezen belül a Saját domain nevekre kell kattintani.
4: A következőoldalon megjelennek a nálunk regisztrált domain nevek, a szerkeszteni kívánt domain név mellett kattintsunk a kis villáskulcs ikonra.

5: Az újabb ablakban pedig a bal oldali menüpontnál kattintsunk a Névszerverek menüpontra.

6: Az új ablakba válaszuk ki, az egyéni névszerver lehetőséget, és adjuk meg az új névszerverek címét (a sorrend lényegtelen).

Fontos! .hu nevek esetében a névszerver váltásra csak akkor van lehetőség, ha a megadni kívánt DNS szerveren a domain név fel van véve, és minden megfelelően be van állítva.
Ha valami nem jó, akkor hibaüzenetet fogunk kapni.
A DNS szerverek megfelelőbeállítását a következő oldalon lehet elvégezni: http://www.domain.hu/domain/regcheck/ 
A folyamat végén zöld felíratnak kell megjelennie! Ha piros felírat jelenik meg, akkor javítani kell a hibákat.


Amennyiben a domain nevedet nem cégünknél regisztráltad, és nem is szeretnéd átregisztrálni azt cégünkhöz, két lehetőséged van a domain név használatára.

Az első és legegyszerűbb megoldás, ha a domain neveid névszerver címeit átíratod a következőkre: ns1.webdigital.hu, ns2.webdigital.hu
Sok tárhely szolgáltató céggel ellentétben mi a DNS szerverek használatát ingyenesen biztosítjuk a domain regisztrációs és tárhely szolgáltatás mellé!

A névszerver átírásra a regisztrátortól kapott felületen, vagy ha nincs ilyen felület, akkor általában emailban kell kérned a regisztrátort hogy írja át a címeket.
Ezután a domain nevet fel kell venned a cPanel felületen a kiegészítő tartományok vagy Aliasok menüpontban, a felvétellel a rendszer létrehozza az összes szükséges rekordot a DNS szerveren.
További konfigurációra a legtöbb esetben nincs szükség.

Fontos!
.hu domain nevek esetén a névszerver váltáshoz hibátlanul le kell futni az úgynevezett regcheck-nek.
Ez egy ellenőrzési folyamat, ami azt nézi meg, hogy a megadott névszervereken jól van beállítva a DNS rekordok.
Ezért a .hu neveket minden esetben a DNS szerver váltás előtt vedd fel a Kiegészítő tartományok menüpontban a cPanel felületen.Itt tudod ellenörizni a beállításokat: http://www.domain.hu/domain/regcheck/
Későbbiekben ha bármilyen módosítást szeretnél létrehozni a domain neved DNS ében a cPanel felületen a Zone Editor menüpont alatt tudod ezt megtenni.
Javasoljuk, hogy csak abban az esetben szerkeszd az itt megadott értékeket, ha értesz hozzá. Különben akár egyetlen szám, vagy betű átírásával, működésképtelenné teheted a weboldalad vagy a hozzá tartozó levelezést.
A másik megoldás az ha a DNS szerverek fenntartása is marad a jelenlegi regisztrátornál.
Ebben az esetben a DNS rekordokat neked kell módosítanod a következők szerint.

Létre kell hoznod egy A rekordot amit a mi szerverünk IP címére kell irányítanod.
Az IP címet a részedre elküldött levélben, vagy a cPanel felületre belépve a jobb oldali menüsoron a Kiszolgálóinformáció link alatt éred el.

Érdemes egy *.domainnevem.hu A rekordot is létrehoznod, ugyanerre az IP címre irányítva.
Ez a rekord minden al-domain nevet közöttük a www. al-domain nevet is a szerverre irányítja.
(Terméseztessen azok az al-domain nevek amik külön A rekorddal vannak konfigurálva, azokra a csillagos rekord nem vonatkozik.)

Ha a levelezést is a nálunk fenntartott tárhelyen szeretnéd használni, akkor az MX rekordot szintén ugyanerre az IP-re kell beállítani.