Levelezőlisták

“A levelezőlista elsődleges célja az információcsere megkönnyítése nagy taglétszámú, egy adott téma iránt érdeklődő, internet-hozzáféréssel rendelkező csoportok számára. A levelezőlisták jellemzően témaspecifikusak: lehetnek szorosan egy kérdéskörhöz kapcsolódók, vagy csupán hasonló érdeklődésű személyek által működtetett, egymással kevéssé szoros összefüggésben lévő híreket, információkat megosztók. Segítségével a lista címére küldött e-mail, mely egy adott személytől érkező adatot tartalmaz, a levelezőlista minden tagja számára elérhetővé válik. A tagok saját maguk szerkesztik a tartalmakat, így tehát egy jól működő lista interaktív tudásmegosztó platformmá válhat.”
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Az egyre szebb és jobb ingyenes fórummotorokkal a levelezőlisták fénykora leáldozóban van.
Mivel egy fórum sok előnnyel jár amit egy levelezőlista nem tud, például régebbi tartalmakhoz való hozzáférés, keresés, könnyebb átláthatóság, privát és közösségi csevegés, stb…
Ugyanakkor egyszerűsége, és gyorsasága miatt, mégis van még létjogosultságuk a levelezőlistáknak is, elsősorban kisebb közösségek részére lehet alkalmas.

A levelezőlista létrehozásakor, legyünk tudatában annak, hogy az ezen keresztül küldött levelek is a tárhely csomagban beállított kvótákból kerülnek levonásra!

Levelezőlista létrehozásához a cPanel–> E-Mail –> Levelezőlisták menüpontot keresd meg.A lista létrehozása nagyon egyszerű, csak a nevét, és egy jelszót kell megadni.
Létrehozáskor megadhatjuk, hogy a lista nyilvános, vagy zárt.
A nyilvános azt jelenti, hogy bárki fel tud rá iratkozni, a zárt pedig azt, hogy csak adminisztrátor tudja engedélyezni egy új tag felvételét.
Az elkészült lista lentebb görgetve a Jelenlegi listák résznél kezelhető.Lehetőségünk van adminisztrátorokat kinevezni, ezen kívül részeltessen testre tudjuk szabni a lista működését.
Mivel a levelezőlistákat ma már egyre kevesebben használják (mi sem használjuk), nem készítünk hozzá részletes leírást. :((
Sajnos a szoftver a magyar nyelvet sem támogatja.
Annak akinek nehezen megy az angol és mégis szeretne ilyen listát létrehozni, javasoljuk, hogy használja a Chrome böngészőt és a Chrome Web Store -ból telepítse a Google Fordító alkalmazást, ez rögtön lefordítja az oldalt a beállított nyelvre.