Installatron (álltalános ismertető)

Ez a leírás, csak egy általános leírás az automata telepítővel kapcsolatban, ez a cikk nem részletezi a telepítés folyamatát.
Ha szeretné megtudni, hogy hogy is kell használni, a telepítő alkalmazást, akkor olvassa el az alábbi cikket: Kattintson ide!

Az Installatron alkalmazással pár kattintással telepíthetünk népszerű programokat, a rendszer lépes ezeket frissíteni, és akár időnként képes teljes mentést készíteni.
Az elérhető alkalmazások folyamatosan frissülnek, így általában mindig a legfrissebb stabil verzió kerül telepítésre.
Az elérhető alkalmazások 99%-a ingyenes, amiket további modulokkal lehet bővíteni, ezáltal a sokszor nagyon speciális tudással is felvértezhetőek ezek az alkalmazások.
például, képesé tehető szállodai szobafoglalások automata kezelésére.
A legtöbb rendszerhez több száz vagy ezer Template (sablon) érhető el, ezek a weboldal kinézetét változtatják meg, sokszor a legapróbb részletekig testre szabhatóak.

A kiegészítőket rendszerint a készítők weboldalán található áruházból lehet letölteni. Nagy része ingyenes, de a profibbak fizetősek.
Fontos megjegyezni, hogy bármennyire is csábítónak érezzük azt, hogy egy be kerülő kiegészítőt, valamilyen kalóz (warez) forrásból szerezzünk be ingyen, ezt mégse tegyük!
Ugyanis, az ilyen oldalakról letöltött kiegészítők, 99%ban mindig tartalmaznak hátsó kapukat. (ezeket lehetetlen megtalálni, mert a 20. alkönyvtár, 100. fájljának a végére van beszúrva egy sor, amit sok esetben még titkosítanak is, és ilyenből lehet több is). Ezzel gyakorlatilag lakáskulcsot adunk a hackereknek a weboldalunkhoz. és csak idő kérdése hogy a hackerek, automata scriptjei mikor találják meg a weboldalt. Ha rátalálnak akkor pedig a legjobb védelmi programok sem tudják megakadályozni a behatolást, hiszen kulcsot adtunk hozzá!

A legnépszerűbb alkalmazások:

Tartalomkezelő CMS rendszerek, közül a legnépszerűbb a wordpress, joomla, drupal,
Ezekkel programozói tudás nélkül tudunk létrehozni komplett weboldalakat. A kicsi személyes weboldaltól kezdve, egy nagy multinacionális cég weboldaláig bezárólag.

A kereskedelmi alkalmazások:
Itt nagyon szoros a verseny, és nagyon komoly alkalmazásokat találunk.
A legtöbb ingyenes webáruház motor, komolyabb és több szolgáltatást nyújt, mint sok fizetős versenytársa.
Persze a komplexitásnak is megvannak a hátrányai, mert minél többet tud egy program annál bonyolultabb kezelni.
legnépszerűbbek: Prestashop, Magento, osCommerce, opencart, Zen Cart,