Tárhelyméret növelés – csökkentés

Ha valamilyen okból kifolyólag szeretné a webtárhely méretét növelni, vagy csökkenteni, ezt két módon teheti meg.

1: Jelzi ügyfél-szolgálatunknak és beállítjuk önnek, a kisebb vagy nagyobb tárhely csomagot.
2: Saját maga is meg tudja tenni, a következő lépések követésével. Jelenetezzen be az ügyfélkapun: https://webdigital.hu/clientarea.php1: Szolgáltatások / szolgáltatásaim menüpont.
2: A bal oldali panelen kattintson a Módosítás gombra.
3: Válassza ki a megfelelő csomagot, és a számlázási ciklust.
A rendszerünk kiállít egy időarányos különbözeti díjat az évfordulóig, amint a befizetés megtörténik a cPanel megemeli a tárhelycsomag méretet.

Fontos! Kisebb tárhely csomagra váltásnál pénzt nem áll módunkban visszafizetni! Így javasoljuk kisebb csomagra csak a tárhely évforduló előtt váltson.
Vagy várja meg az évfordulót, és miután rendszerünk kiküldte a díjbekérőt, jelezze váltási igényét kollégáinknak, akik megcsinálják a csomagváltást és új díjbekérőt küldenek a kisebb csomagról.

tárhely bővítés előtt érdemes szétnéznie a tárhelyén, hogy mi mennyi helyet foglal!
Sok esetben a különböző backup szoftverek biztonsági mentést csinálnak a tárhelyre, amik egy idő után feleslegesen foglalják a helyet.
A tárhelyen található adatok mennyiségét ellenőrizheti a cPanel felületen a Lemezhasználat menüpontban. Itt könyvtáranként láthatja, melyik könyvtár, melyik fájl mennyi helyet foglal a tárhelyén.
Amennyiben felesleges tartalmat talál a szerveren, azt a cPanel fájlkezelő alkalmazásával el tudja távolítani.
Fontos! Amiről nem tudja micsoda NE törölje! Különösen figyeljen a public_html mappa feletti könyvtárakra. Ugyanis a cPanel, a tárhely beállításokat, levelezést, stb… a tárhelyén fájlokba tárolja.

Megjegyzés:

Gyakran keresnek meg bennünket azzal a kéréssel, hogy az eddigi (Medium) 6-7GB os tárhelyen megszüntettek egy weboldalt, igy most a tárhely foglalás lement 4,8GB ra. Ezért szeretnének kisebb Mini csomagba váltani.
Természetesen ha valaki ragaszkodik hozzá, átrakjuk kisebb csomagba.
De mi ilyen helyzetbe nem javasoljuk a váltást, hiszen ha levelezés is működik a tárhelyen, akkor elég pár PDF dokumentumot küldeni vagy fogadni, vagy a weboldalra feltölteni pár újabb képet és máris elfogy az a 200MB szabad hely.
Szóval 2-3 hét esetleg 1-2 hónap múlva lehet megint nagyobb csomagra váltani. Ráadásul ha nem figyelünk és betelik a tárhely, onnantól a rendszer nem tud új leveleket fogadni.
Sőt sok esetben a weboldal működése is leáll, mivel a rendszer nem tud létrehozni a működéshez szükséges ideiglenes fájlokat, pl.: cache.
Ezekkel pedig lehet hogy többet bukunk, mint amennyit spóroltunk a pár hét alatt.
Vagyis ha kisebb csomagba akar váltani, javasoljuk, csak akkor tegye, ha minimum! 0,5 GB szabad hely áll rendelkezésre, és a levelezése nem a tárhelyről történik (vagy ez nem jelentős pl: napi 1-2 levél)