Mennyi idő egy domain regisztrációja?

A domain nevek regisztrációja a befizetés megérkezésétől számított 1-2 órán belül elindul. Külföldi nevek esetén a regisztráció pár perc alatt megtörténik.

És 1-2 óra múlva használhatóak is lesznek (DNS frissülést meg kell várni, ez internet szolgáltatónként eltérő időt jelent) .hu nevek esetében a regisztráció 1 munkanap alatt történik meg.

Mivel a .hu neveket a hivatalos nyilvántartó ISZT. emberi munkaerővel dolgozza fel, ezért itt a regisztráció elinditásának az időpontja sokat számít.Ha pl, hétköznap délelőtt el tudjuk indítani a regisztrációt akkor várhatóan délutánra már használható lesz.Ha csak késő délután tudjuk elindítani, akkor csak a következő munkanapon várható a bejegyzés.
(Az utóbbi időben, a .hu domain nevek regisztrációja is felgyorsult, igaz még van hová fejlődni. 🙂 ).hu nevek esetében a domain először egy feltételes bejegyzés nevű állapotba kerül. Amennyiben a bejegyzési szándék ellen senki sem lép fel, 8 nap után a domain véglegesen bejegyzésre kerül az igénylő nevére.

Fontos: Ellenőrizzük le, hogy a domain név használatára jogosultak vagyunk e. Egy márkanév, vagy védjegyoltalom alatt álló név attól, hogy regisztrálható, még nem lesz szabadon használható!
Ha a védjegy tulajdonosa panasszal él, akkor minimum a regisztráció árát elveszíti az ember. Később pedig akár kártérítési pert is indíthat.