Tárhely és domain regisztráció verhetetlen áron!
    

Sikeres weboldal alapja a profi tárhely

Sikeres weboldal alapja a profi tárhely

Ma már minden cégnek szüksége van egy biztonságosan és jól működő honlapra. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy hogy is néz ki ez az oldal és milyen gyorsan töltődik be. Több tanulmány is bizonyítja, hogy az oldalra látogatók csupán néhány másodperc alatt döntenek, hogy maradnak-e az adott webhelyen vagy elnavigálnak onnan. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy egy egyszerű és letisztult felület várja őket, amely logikusan van felépítve, hogy minél gyorsabban megtalálják, amit keresnek.

A gyorsaság azonban nem csak a webfejlesztői tudástól függ. Lehet egy weboldal akármennyire optimalizált, ha az a szerver, amelyen a weblap található ósdi, elavult és lassú. Egy weboldal betöltődési sebessége azonban nem csak a látogatók megtartásában játszik fontos szerepet, hanem a Google találati listában elfoglalt helyezésünknél is. A legújabb mesterséges intelligenciával rendelkező algoritmusok ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a betöltődési sebességre is, így lehet bármennyire is keresőbarát az oldalunk, ha az lassan töltődik be, hátrébb sorol bennünket a kereső óriás.

Milyen az ideális tárhelyszolgáltató?

Egy jó tárhely nélkül elveszhetünk és láthatatlanok maradhatunk az interneten, hiába öltünk jelentősebb összeget az ízléses és vásárlásra ösztönző weboldalunkba. Egy jó tárhely ideális társa honlapunknak és képes egyszerre több oldalról is támogatni azt, vagyis több problémára is megoldást kell, hogy nyújtson.

Fontos azonban leszögezni, hogy ha egy jó tárhelyszolgáltatót keresünk, soha ne az árcédula alapján döntsünk. Ami olcsó az valószínűleg rossz, de ami drága, az sem feltétlenül jó! Meg kell hát találnunk a legideálisabb ár-érték arányú szolgáltatót. Egy jó tárhelyszolgáltató a hét minden napján, a nap minden órájában és az év minden pillanatában elérhető kell, hogy legyen. A jó ügyfélszolgálat mellett azonban a szakmai rátermettség és segítőkészség is nagy előnyt jelent.

A legfontosabb dolgok, amiket egy webtárhelytől elvárunk

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a profi tárhelynek a gyorsaság. Stabil hardveres háttérrel, jól optimalizált szoftveres és operációs rendszeres támogatással, valamint állandó energiaellátással rendelkezzen. Optimális esetben 99.9%-os elérhetőséggel, nagy és gyors tárhellyel és fizikailag is biztonságos, hűtött és tűzbiztos szerverteremben helyezkedik el. Ideális esetben nem csak belföldön, hanem külföldön is gyorsan elérhető, nagy sebességű hálózatra van kapcsolva.

A tárhelyhez egy egyszerű felületű kezelőpult is tartozik, ahol számos beállítási és monitorozási funkció található. A legjobb választás, ha cPanel-lel rendelkező tárhelyet választunk. Érdemes olyan tárhelyet keresni ami gyorsan reagál a változtatásainkra és képes összetettebb feladatokat is megvalósítani. Ma már elvárás a skálázhatóság, az SSL titkosítás, a levelező és web szerverek stabil biztosítása és a szerver oldali tűzfal is. Fontos azonban, hogy minden tárhely más és más, ezért érdemes felkeresni egy szakértőt és saját igényeink alapján dönteni el, hogy kinél szeretnénk meglévő és új domain neveinket és weboldalainkat kezelni és tárolni.

Ha pedig már kiválasztottuk a megfelelő szolgáltatót a tárhelyünknek és persze a domain nevünknek, akkor elkezdhetjük felépíteni a weboldalunkat. Itt is igaz, hogy ha igazán sikeres honlapot szeretnénk, akkor a weboldal készítés nem egyszerű feladatát szakemberre bízzuk. Egy jó webes képes úgy megvalósítani az elképzeléseinket, hogy közben a google keresőben is jó helyen fogunk szerepelni.

Kovács András

honlap készítés, webdesign – Creative Site

Vélemény, hozzászólás?