Tárhely és domain regisztráció verhetetlen áron!
    

Változások a szerver infrastruktúrában.

Cégünk folyamatosan, próbálja fejleszteni a tárhely szolgáltatásait. 

Ennek köszönhetően, legújabb szerverünk, már egy új szerverteremben került elhelyezésre. Docler Holding épületében.
(Tudomásunk szerint ez a cég rendelkezik Magyarországon a legnagyobb külföldi internet sávszélességgel) 

A váltásnak köszönhetően, immár szervereként rendelkezünk Garantált 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internet kapcsolat.
A régi szervereinknél ez a sebesség megosztva  elérhető a szerverek között, és nemzetközi irányban mindössze 50Mbit/s es kapcsolat áll rendelkezésre.

A régi szervereinket egyenlőre nem tervezzük átköltöztetni, az új adatközpontba, ennek oka elsősorban az, hogy a költöztetés viszonylag nagy kieséssel járna, valamint azok akik nem a mi DNS szervereinket veszik igénybe nekik, módosítaniuk kellene a rekordokat, és tapasztalataink szerint, ez még sok Webes embernek is gondot okoz. 

Azoknak akiknek fontos a nemzetközi sávszéllesség, jelezzék, és megpróbáljuk őket átrakni az új szerverre. 

Megjegyzés: A szervereinknek az átlagos internet használata a 20 Mbit/s érték körül alakul, azaz a régi szerverek sem használják ki a rendelkezésre álló sávszélességet.


A képen az egyik szerverünk éves internet forgalma látható.
A kép kicsit megtévesztő, mivel 5 perces átlagokat mér a rendszer.


Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a garantált 1Gbit/s es kapcsolat semmilyen előnnyel nem járna, viszont azt tudni kell, hogy ekkora sávszélesség csak a  nagyobb fájloknál okoz érzékelhető gyorsulást. 

De ezt sem szabad elfelejteni, hogy a nagy sávszélességet fogadni is tudni kell, azaz, ha valakinek otthon csak egy 5Mbit/s os internet kapcsolata van, akkor ő ennél nagyobb sávszélességet nem fog tudni elérni, hiába tudna a szerver ennél sokkal többet. 2

Pár adat az új szerverteremről

Áramellátás

A szerverterem redundáns áramellátása kettős ELMŰ betápláláson alapszik (2x 2.5MVA), illetve áramkimaradás esetén speciális szünetmentesítő elemek veszik át a szerverek áramellátásának biztosítását: gyakorlatilag tranziens mentesen a kinetikus és akkumulátoros energiatárolóink biztosítják az első pillanatok kezelését, melyek munkáját hosszabb távon a 2.5 MVA Diesel aggregátor veszi át, és biztosítja a kiegyensúlyozott üzemet, melynek 24 órára elegendő gázolaj tartalék áll helyben rendelkezésre.

Klimatizálás

A szervertermünkben elhelyezett eszközök a trópusi üzemmódra tervezett redundáns klimatizálásra támaszkodva nyújthatják a legmagasabb és legmegbízhatóbb üzemelési szintet.

Biztonság

Szervereinek és adatainak biztonságát a kiemelkedő 24 órás épületvédelmi felügyelet és portaszolgálat, a külön belépőkártyás védelemmel és zártláncú video-megfigyeléssel együtt garantálja.

Docler épülete.


Comments are closed.