Tárhely és domain regisztráció verhetetlen áron!

A google hamarosan megszünteti az ingyenes Google Workspace (G Suite) fiókokat.

A Google még Google Apps néven indította el a cégeknek szánt szolgáltatását ami  ma már Google Workspace néven működik és 2012-óta fizetős, ám aki ez előtt regisztrált magának fiókot, az mind a mai napig ingyen használhatta.


Az aki nem tudja mi is ez, azoknak röviden annyit, hogy ez a google cégeknek szánt, G-Mail csomagja.  Nagyjából ugyanazokat a funkciókat kapjuk mint amit az ingyenes G-Mail csomagoz, viszont itt a saját domain nevét tudja használni a cég, és saját adminisztrációs felületet is biztosítanak, ahol a rendszergazda be tudja állítani, hogy melyik fiók mihez férhet hozzá, milyen jogosultságokkal rendelkezhet.  


Az ingyenes fiókok jó ideje, már csak korlátozottan voltak használhatóak, mivel, nem lehetett újabb fiókokat létrehozni benne.

A hírek szerint a Google, elhatározta, hogy ezeket az ingyenes fiókokat is megszünteti.
Erről állítólag az adminisztrátoroknak már elkezdte küldeni a figyelmeztető leveleket.


Igy akik ilyen fiókokkal rendelkeznek azok, kénytelenek lesznek vagy előfizetni a workspace csomagok valamelyikére, vagy más lehetőséget keresni.

Az egyetlen kivételt a nonprofit és oktatási szervezetek képezik, akiknek a Google – jogosultságuk igazolását követően – továbbra is ingyen biztosít majd egy korlátos szolgáltatáskészletet. Mindenki másnak július 1-ig van ideje előfizetnie, illetve frissíteni a Workspaces-re, ha el akarja kerülni a kizárást és a fent felvázolt adatvesztést.

Jelenleg a legolcsóbb Worspace fiók 6 USD/hó   kb: 22.800 Ft/év

Comments are closed.