Tárhely és domain regisztráció verhetetlen áron!

A leggyorsabb webtárhelyek

Ha fontos számodra a sebesség, akkor jó helyen jársz!

Sokan úgy gondolják, hogy a sok CPU és RAM vagy az SSD meghajtó elégséges a gyors weboldalakhoz.
Ez tévedés!
Persze nálunk a fentieket is megkapod, hiszen ezek is fontosak a gyors weboldalhoz.
Viszont ahhoz, hogy a leggyorsabbak közé kerülj ennél többre van szükség!

Szeretnéd, ha weboldalad mindössze pár kattintással közepes sebességről, rakéta sebességre kapcsolna?

Legújabb szervereinken elérhető a LiteSpeed Enterprise Edition + LS CACHE, ez egy fizetős  vállalati szintű megoldás, amit most a tárhely mellé ingyenesen kapsz!

A  LiteSpeed jelenleg a leggyorsabb webszerver program. Gyakorlatilag köröket ver minden más webszerver programra.
Az LS-Cache, pedig egy CDN szerver szolgáltatás. A CDN szerverrel a weboldalad nyilvános részeiről egy másolat készül a világ több országában elhelyezett szerverekre.
Amikor valaki megnyitja a weboldaladat, akkor nem csak a mi szerverünk szolgálja ki a weboldaladat, hanem a sok másik szerver is.
Ezzel a két megoldással együtt nagyon gyors A kategóriás weboldalakat lehet elérni, további előnye a dolognak, hogy a tárhely erőforrás felhasználását is csökkenti.


LSWS = LiteSpeed Web Server

FONTOS!
Ha a saját oldaladdal teszteled, valószínű, már a LiteSpeed bekapcsoláskakor jelentős javulást tudsz elérni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy sok optimalizációs folyamat a háttérben a felhőben fút, sajnos ezek tényleg elég lassan hajtódnak végre, a teljes folyamat akár heteket is igénybe vehet. Azaz az oldalad sebessége az optimalizációs folyamatok előrehaladtával tovább javulhat!
Példák: Képek optimalizálása, oldalak optimalizálása , speciális kép betöltödési eljárás LQIP.

Máshol is van ilyen, de biztos hogy ugyanazt kapod ?

Ma Magyarországon nagyon kevés cég biztosítja ezt a lehetőséget!

Ahol elérhető, ott rendszerint csak megrendelhető kiegészítő szolgáltatásként biztosítják, nem kevés pénzért, illetve csak a drága csomagokhoz érhető el.

Továbbá sok helyen ahol az olcsó szolgáltatáshoz is ezt írják, ott rendszerint csak az Open LiteSpeed érhető el, ami egy ingyenes webszerver. 
A sebessége jobb mint az Apache szervernek, de nem jár hozzá az LS Cache.
Ezeket nem szabad összekeverni a fizetős LiteSpeed Enterprise alkalmazással!

Nézd meg mit tud! Teszteld le!

Sokszor mondják, hogy a Papír (monitor) mindent elbír!
Épp ezért mi azt szeretnénk, ha saját szemeddel győződnél meg a sebességről!

Készítettünk jó pár saját mérést is, de javasoljuk, hogy hasonlítsd össze a weboldalunkat a saját weboldaladdal, vagy akár más tárhely szolgáltatók weboldalával!  Feltételezzük, hogy a tárhelyszolgáltatók a saját oldalukat a lehető leggyorsabb tárhelyükre rakják.  Persze rendelhetsz egy Teszt tárhelyet is és, akkor a saját oldaladat tudod összehasonlítani.

A sebesség teszteléshez használd a népszerű GTmetrix weboldalt.
Az oldalon az üres mezőbe írd be webdigital.hu  domain nevet majd kattints a teszt gombra. A tesztelés végeztével megjelennek az eredmények, a jobb felső sarokba pedig lesz egy Compare gomb, ezzel tudsz egy újabb weboldalt tesztelni, és összehasonlítani.

Pár további népszerű sebességtesztelő oldal:
https://pagespeed.web.dev/
https://tools.pingdom.com/

A saját oldalunk egy sima WordPress weboldal, egy Extra Medium tárhely csomagon, ami bárki más számára is elérhető.

Fontos!  Ha eltérő eredményeket látsz mint a képeken annak több oka is lehet.
1: A tesztelés nem ugyanazon a szerveren történt (sok esetben ki lehet választani egy földrajzi  célt)
2: A tesztelést végző szerver jobban , vagy kevésbé volt terhelt. 
3: A weboldal a tesztelés óta megváltozott  (új tartalom került fel, vagy frissült a WordPress )

Mérési eredmények

Mint fentebb megjegyeztem, mi is készítettünk mérési eredményeket, hiszen ez egy nagyon drága alkalmazás
(780USD/év/ szerver), igy nekünk sem mindegy hogy megéri e az árát, vagy kidobott pénz az ablakon.

Az első mérés a GTmetrix el készült.

A mérésről pár szó: Cégünk oldaláról csináltunk egy másolatot, és ezt mértük, különböző beállításokkal. A kép tetején látható számok alapján a következők láthatók.

1: A weboldalban a népszerű WP super cache bővítmény volt bekapcsolva.

2: A LiteSpeed bővítmény lett bekapcsolva, látható, hogy már ez is egy osztályzatot javított az eredményeken, E osztályzatról D osztályzatra. Ez a mérés az S1-es szerveren történt, itt csak  a LiteSpeed alapú LSAPI webszerver dolgozik. Ez nem ugyanaz mint a fizetős megoldás. Itt direkt arra voltunk kíváncsiak, hogy maga a plugin mire képes, ha nem a fizetős megoldás van mögötte.

3: A LiteSpeed bővítmény és a CDN szolgáltatás is bekapcsolásra került.
Látható, hogy egyből 4 osztályzatot tudott javítani a weboldal, és rögtön A osztályzatot kapott.

4: Igazából ennek kellett volna az első helyen lennie, de sajnos csak a mérés végén jutott eszembe, hogy kellene egy olyan mérés is amikor minden gyorsító alkalmazás ki van kapcsolva. De mint mondják, jobb később mint soha. Igy ez is elkészült.  Látható, hogy ez kapta a legrosszabb eredményt.

Érdemes megnézni a mérés alján a vizuális összefoglalót.
Jól látszik, hogy a LiteSpeed+CDN szolgáltatással a teljes weboldal 1,6 másodperc alatt betöltődik, míg a többi megoldásnál még 6 másodperc után is üres képernyőt lát csak a látogató.

Itt azért megjegyezném, hogy a mérés Kanadai szerveren történt, európai szervereken valószínű gyorsabban betöltődött volna a teljes oldal.

A következő mérés egy másik oldalunkról készült.
A bal oldali képen a WP Super Cache volt bekapcsolva, a jobb oldali képen a LiteSpeed + CDN szolgáltatás.
Érdemes megnézni az alsó kimutatást, hogy a várakozási idők gyakorlatilag eltűntek 

A következő mérés két külön oldalunkról készült a Google féle Page insight segítségével.

Látható, hogy ez is nagyon jó értékeket mért.
Viszont különösen kiemelném a bal oldali képet, ez ugyanis Mobil nézeti mérési eredmény!
Engem ez győzött meg leginkább, ugyanis asztali nézetben ez előtt is sikerült már 90 pont feletti értékeket elérni. Igaz ahhoz is CDN (cloudflare) szolgáltatást kellett igénybe venni. Viszont Mobilos nézetben soha semmilyen módszerrel nem sikerült 50 pont feletti értéket kapni!

Miért is olyan nagy szó a 92 pont mobilos nézetben ?
Azért mert a google már jó pár éve minden weboldalt mobil nézetben értékel!
Hiába jó az asztali nézetes pontszám, ha a mobilnézet nem jó!

Ez annyira fontos lett, hogy amennyiben az oldal nem jelenik meg megfelelően mobil eszközökön (azaz nem reszponzív) akkor az oldal akár teljesen ki tud kerülni a google keresőből .

Mi a helyzet a konkurenciával ?

Nos én úgy gondolom, hogy a kőműves fala legyen egyenes, a kárpitosnak legyen jó  a kanapéja és egy tárhely szolgáltató weboldala legyen gyors!

Hogy akar valaki úgy tárhelyet eladni, hogy a weboldalán a hűűű de gyors tárhelyet adunk, miközben a saját oldaluk, közel sem nevezhető gyorsnak?
Igaz, hogy a sebesség nem minden! Önmagában csak gyors weboldallal nem lehet a Google első oldalára kerülni, a tartalom és a linkek is nagyon fontosak.

Sokáig gondolkoztam, hogy ezeket a képeket berakjam e.
De végülis úgy döntöttem, hogy a cégeknek nincsennek személyiségi jogai, illetve ezek  független mérési eredmények, amit bárki szabadon meg tud ismételni.
Fontos kiemelni, hogy nem ellenségeskedés miatt kerültek ezek a cégek a tesztbe, hanem azért, mert Magyarországon ezek mind meghatározó tárhelyszolgáltató cégek, és ha már mérésről van szó, akkor csak a legnagyobbakhoz méri az ember magát. Ráadásul több cég vezetőjét személyesen is ismerjük, az ISZT.-n keresztül, és baráti viszonyt ápolunk. 

Azt is kiemelném, hogy a mérési eredmények a pillanatnyi állapotot tükrözik, lehet, hogy pár perc múlva már pár tízed másodperccel gyorsabban vagy lasabban töltődött volna be az adott weboldal, és lehet hogy jobb, vagy akár rosszabb osztályzatot kapott volna.

Az első oldal cégünk saját magánszemélyeknek szánt oldala a tarhely.ninja ehez van hasonlítva a többi oldal .


Hogyan kell használni?

Használata viszonyleg egyszerű, nem igényel semmilyen programozói tudást.
Mindössze, egy plugint kell telepítened a weboldalad adminisztrációs felületén, ezen keresztül szinte mindent be tudsz állítani kapcsolók segítségével.
A beállításhoz videós segítséget is biztosítunk, igy még az is boldogulni fog akinek semmilyen jártassága nincs a weboldalak kezelésében. 
Támogatott weboldalak: WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Prestashop, Laravel, Shopware, MediaWiki, …..

Sok  CMS rendszerhez létezik nem hivatalos plugin, érdemes rákeresni a CMS rendszer gyártó oldalán, vagy az alkalmazás boltjában a LiteSpeed pluginra)

Van garancia arra, hogy a te oldalad is ilyen gyors lesz?

Garanciát nem tudunk vállalni rá, mivel egy weboldal nagyon összetett dolog. 
A sebessége elsősorban a programozástól függ! 
Van aki tele pakolja a weboldalát mindenféle felesleges bővítménnyel, például 2-3 féle biztonsági plugin, 2-3 féle SEO plugin, időjárás jelentés,  többféle statisztikai program, stb…  A sort lehetne még sorolni.

Sajnos sok ember olyan mint a kisgyerek, ha kirakunk az asztalra egy csomó ingyen cukrot akkor minél többet próbál a zsebébe gyömöszölni.
Néhány felnőtt is ilyen, az oldalát teletömi ingyenes pluginokkal, akkor is ha arra semmi szüksége.

Tudni kell, hogy minél több felesleges alkalmazás van a weboldaladba, az annál lassabb lesz!
Sőt annál több lesz a biztonsági rés is!
Ezt kb. úgy kell elképzelni, mintha a weboldal motorja egy bőrönd lenne, ha ebbe csak pár fotót és pár jegyzetfüzetet pakolsz akkor könnyen szaladsz vele. De minél inkább teletömőd annál nehezebb lesz, és annál lassabban tudod mozgatni.
És persze nem feltétlen kell teletömni a weboldalt ahhoz, hogy lassú legyen, elég csak egy rosszul megírt programot telepíteni, és már is lelassul az oldal.
Hogy lehet egy program rossz?  Nos úgy hogy még egy alap programot is vagy 100 féle képen lehet megírni, ebből pedig 80 féle verzió biztos, hogy lassú lesz. Nem véletlen keresnek a jó programozok nagyon sok pénzt.
Sajnos kiegészítőket nem csak jó programozók írhatnak.

De hogy konyhanyelven fogalmazzak, ugyanazt az ételt is sokféleképpen lehet elkészíteni, és hiába néz ki mindegyik ugyanúgy, ezt is könnyű elrontani, elég csak egy kicsivel több só, és már is ehetetlen lesz.

Na de vissza a weboldal gyorsításhoz.  Azt nem tudjuk garantálni, hogy a Te oldalad is A kategóriás 100 pont közeli oldal lesz. 
Viszont az biztos, hogy megfelelő beállításokkal másodpercekkel gyorsabban fog betöltődni az oldalad. 
Igazából minél lassabb az oldalad annál látványosabb lesz a javulás.

Mi a helyzet a régebbi szerverekkel, ott is elérhető ez?

Előbb utóbb szeretnénk minden szerverünkön elérhetővé tenni  a LiteSpeed webszervert, viszont nem tudom megmondani azt, hogy erre mikor lesz lehetőség.
Szeretnénk azt kérni, hogy azok akik régebbi  S1, S2, S3 cPaneles szerveren vannak és igényük lenne erre, azok írjanak egy emailt ezzel kapcsolatban.
Ha többen jelzik az igényt akkor minden bizonnyal sokkal gyorsabban különítjük el a szükséges összegeket a program megvásárlására.

Addig is mit lehet tenni?
A régebbi szervereinken is LiteSpeed alapú webszerver üzemel LiteSpeed Server Application Programming Interface (LSAPI)

Teljesítmény

A PHP LSAPI optimalizált kódolása és a natív LiteSpeed ​​konfigurációk használata az LSWS + LSAPI-t a PHP kiszolgálásának leggyorsabb módjává teszi:

Természetesen ez nem tudja ugyanazt a teljesítményt nyújtani mint az Enterprise megoldás. 

Tapasztalataink szerint a WordPress oldalaknál a LiteSpeed plugin telepítése és megfelelő beállítása CDN használata nélkül is komoly javulást eredményezett (lásd saját mérésekből az első képet, ott a második mérés ahol csak a LS plugin volt bekapcsolva az S1-es szerveren történt)

További sebesség növekedést lehet elérni ingyenes CDN szerver használatával amit a cloudflare tud biztosítani.  
Természetesen az ingyenes alkalmazások soha nem fogják azt a teljesítményt nyújtani mint egy fizetős alkalmazás, viszont igy is látványos javulás érhető el.
A Cloudflare használatáról itt írtunk bövebben.

Comments are closed.