Google rangsor - mobilos nézet

A Google már rég 2016-ban bejelentette, hogy a weboldalak rangsorolásánál a későbbiekben előrébb helyezi azt a weboldalt amelyik rendelkezik mobiltelefonos nézettel is.
Eddig csak az új weboldalaknál vették figyelembe a mobilos nézetet, de a bejelentés szerint szeptembertől már a régi weboldalaknál is e szerint fogják rangsorolni az oldalakat.

Ezért akiknek fontos hogy a keresőben milyen helyet foglalnak el, azok ellenőrizzek, hogy weboldaluk, rendelkezik e mobiltelefonos nézettel.
Amennyiben nem, abban az esetben a legtöbb CMS rendszernél egy olyan sablonra kell váltani ami rendelkezik mobiltelefonos nézettel.


A Google indoklása szerint azért vágtak bele ebbe, mert egyre több felhasználó használta a keresőt a mobilról, a szolgáltatás pedig csak akkor nyújthat nekik megfelelő élményt, ha az általuk lekattintott hivatkozás olyan felületre vezet, amit a kis kijelzőn is kényelmesen meg tudnak nézni.  

(azt mondjuk nem teljesen értjük, hogy a Google miért nem alkalmaz olyan algoritmust, ami megkülönbözteti a felhasználókat az szerint, hogy milyen eszközről interneteznek, és a találatokat ez alapján rendezi)  

  • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Képek optimalizálása

Azt hogy milyen gyorsan töltődik be a weboldal, nagymértékben meghatározza, a weboldal mérete.A...

A weboldalam a Google keresővel és a többi keresővel is megtalálják?

A nagyobb keresők automatikusan beindexelik az oldalakat, amelyek a mi tárhelyeinken vannak, így...

A weboldal mérete és a betöltődési idő, kapcsolata.

A képek optimalizálásáról egy másik cikkben írtunk, viszont onnan átemelek egy rövid részt, hogy...

Weboldal sebesség - szerver válaszidő

  Előszó: A cikket érdemes végigolvasni, mivel a (szerintünk) lényeges dolgot a cikk végében...