Levélküldés felfüggesztve: "Domain has exceeded the maximum defers and failures per hour..."

A levélszemét (SPAM) megállítása érdekében rendszerünk folyamatosan monitorozza a kiküldött és visszapattant levelek arányát.
Ha rendszerünk észleli, hogy a fiókból küldött e-mailek legalább 20% -a hibás (azaz visszapattan) , a rendszer megakadályozza, hogy a fiók további e-maileket küldjön a következő órában.


Amennyiben ilyen történik, erről, rögtön emailban értesítést kap (angolul)

This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:  

Ezt az üzenetet automatikusan postai kézbesítési szoftverrel hozták létre. A küldött üzenetet nem lehet egy vagy több címzettnek kézbesíteni. Ez állandó hiba. A következő cím (ek) nem sikerült:

user@domainname.com

Domain  domain-domain.com  has exceeded the max defers and failures per hour  (5/5 (35%)) allowed. Message discarded.  

A domain-domain.com domainje meghaladta az óránkénti maximális meghibásodásokat és hibákat (5/5 (35%)). Az üzenet elvetve.


(az 5/5 nem azt jelenti, hogy 5 db hibás emailt küldhet, hanem azt, hogy a százalékok figyelése csak 5db hibás levél után kezdődik)

Ha ilyen levelet kap, akkor általában a következő körülmények állnak fenn:

  1. Tömeges e-maileket küld, és a levelezési listák némelyike ​​megszűnt, vagy eleve nem létező cím volt. 
  2. Weboldalát, vagy email fiókját feltörték, és rosszindulatú felhasználók spam küldésére használják.

Mit kell tennie, hogy megakadályozza / javítsa ezt?

Ha tömeges e-maileket küld

Ha tömeges e-maileket küld, és ez megtörtént, valószínűleg azt jelenti, hogy sok előfizetője már nem használja a feliratkozott e-mail címeket. 
De gyakori, hogy az ügyfelek olcsó pénzért vásárolnak "megbízható" címlistákat, amiről küldés közben derül ki, hogy a címek 70%-a használhatatlan.
Ebben az esetben le kell állítania a hírlevelek küldését és meg kell tisztítania a levelezőlistáját. 
A jobb hírlevélküllő rendszerek képesek a visszapattant leveleket feldolgozni. (külön emailfiókba érkező visszapattant feladókat automatán törlik a címlistából)
A cPanel-en belül van egy E-mail nyomkövetés nevű eszköz, amely segít a levelezőlista tisztításában, ez körülményes és lassú kézi munkát igényel.

 
Jelentkezzen be a cPanel-be

  1. Kattintson az E-mail nyomkövetés ikonra
  2. Hagyja üresen a Címzett e-mail mezőt, és kattintson a [Jelentés futtatása] gombra
  3. Megjelenik a fiókjából küldött összes e-mail információ. Használja a megadott információkat annak meghatározására, hogy mely e-mail címeket kell leállítania az e-mailek küldésére, és távolítsa el azokat a levelezőlistáiból

Fontos azzal is tisztában lennie, hogy a hírlevélküldésre szigorú szabályok vonatkoznak! Amennyiben nem tartja be ezeket a szabályokat a NMHH. komoly, több százezres bírsággal jutalmazhatja a kéretlen levélküldést (SPAM)!
A legfontosabb szabályokat ide kattintva olvashatja el.

Ha nem küld tömeges e-maileket:

Ha nem küld ki tömeges e-maileket, de értesítést kapott, hogy a sikertelen levelek száma elérte a maximális mennyiséget, a következő lehetőségek állhatnak a háttérben.

1: Weboldalára robotok regisztrálnak tömegesen, nem létező email címekkel. Sok esetben az sem segít ha a weboldalról eltávolítjuk a regisztrációs gombot, mivel a robotok, nem a gombot nyomják meg hanem a regisztrációs felület URL címét nyitják meg!  Legeredményesebben egy Chaptcha mező beépítésével tud ellenük védekezni. 


2: Email fiókját feltörték. Mivel a rendszer megköveteli, hogy megfelelően biztonságos jelszót használjon, valamint rendszerünk az összes jelszó-feltörésre irányuló próbálkozást kitilt, szinte 0% az esély arra, hogy a közvetlenül a fiókját törték fel.
A leggyakoribb eset, amikor az otthoni gépünkre akarva vagy akaratlanul, olyan alkalmazás települ, ami az email fiók jelszavát kilopja. Ha ilyenre gyanakszik tegye a következő lépéseket: 1 Telepítsen jó vírusirtót a gépére, Telepítsen malware írtó-t a gépére. Futtasson teljes ellenőrzést a gépén!  Csak miután biztonságosnak ítéli a gépet, változtassa meg email fiókja jelszavát.

3: Weboldalát feltörték. Sajnos viszonylag gyakori eset, mivel sokan a weboldal elkészülte után, hátradőlnek, és többet nem is foglalkoznak a weboldalukkal. Pedig a legtöbb CMS rendszerhez, havonta adnak ki biztonsági javításokat, amik a nevéből adódóan, biztonsági rések javítására készítenek a programozok. Amennyiben valaki nem telepíti ezeket rendszeresen, könnyen a hackerek áldozatává válik, akik robot programokkal naponta több ezer weboldalon kutatnak biztonsági hibák után.
Ha erre gyanakszik, érdemes ügyfél-szolgálatunk segítségét kérnie. Mi megpróbáljuk kideríteni, hogy tényleg feltörés történt e, és ha igen mikor. Amennyiben nem túl régen történt, legjobb megoldás, a feltörés elötti mentésből visszaállítani a teljes oldalt, majd ezután rögtön frissíteni kell a programot!
Gyakori eset, az is, hogy spórolás miatt, a weboldalhoz nem a legális vásárlást választja valaki, hanem valami warez forrásból, pl: torrent szerez be pár kiegészítést. Sajnos ezek a kiegészítések, sok esetben el vannak látva úgynevezett hátsó ajtóval, amin keresztül a hacker, gond nélkül elérheti a tárhelyét. Ezeket megtalálni nagyon nehéz, hiszen elég bármelyik fájl végéhez odaírni pár sort. 

Ha a probléma továbbra is fennáll, javasoljuk, hogy olvassa el az alábbi támogatási cikkeket, amelyek a hackelt weboldalakra vonatkoznak, majd lépjen kapcsolatba velünk, ha további segítségre van szüksége.

 

  • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Mi az email alias?

Egy másodlagos email cím, fedőnév. Segítségével lehetőség nyílik arra, hogy egy adott email...

Az elektronikus hirdetésküldés jogszabályai

Fontos, hogy amennyiben hírlevelet szeretne küldeni rendszerünkből, azt a jogszabályok...

Levelezőlisták

"A levelezőlista elsődleges célja az információcsere megkönnyítése nagy taglétszámú, egy adott...

gmail, freemail, stb. címet használ. Nem kapják meg az e-mail-t az ügyfelei?

Mi lehet ennek az oka?Az ok természetesen sokféle lehet, kezdve az elgépelt email címtől, a nem...

Hogy lehet elérni a webmail felületet?

A webmail felületet háromféle módon lehet elérni.1: webdigital.hu oldalon bejelentkezve...