Tisztelt Ügyfeleink!


Hosszú várakozás után, a mai napon végre hivatalosan is elindult, új cPaneles szerverünk.


Ez a szerver, minden tekintetben modernebb a régi szervereinknél. 
A változások, már az operációs rendszernél kezdődnek, ugyanis az új szerveren már kimondottan, webtárhely szolgáltatóknak készült Linux operációs rendszer fut.
Hardver szinten hasonló a kiépítés, továbbra is 2db nagyteljesítményű szerverekbe való Intel Xeon processzor gondoskodik a gyors adatfeldolgozásról.
Továbbá 64GB rendszer memória is került bele.
De az igazi változást, az jelenti, hogy az eddig használt hagyományos HDD lemezek helyett, sokkal gyorsabb SSD adattárolók kerültek a szerverbe.
Az új rendszernek hála a cPaneles szerveren minden domain névre al-domain névre automatikus INGYENES! SSL tanúsítványt tudunk biztosítani.
Az indulással együtt weboldalunkat, és ezzel ügyviteli rendszerünket is lecseréljük, és sokkal modernebb rendszerre.
Az új ügyviteli rendszer legtöbb funkciója teljesen automatikus, ezáltal a domain regisztrációhoz nem kell többé papírt kitöltögetni. :)
(Sajnos a .hu nevek esetében az átregisztráció, és a tulajváltás továbbra is papír alapon működik)

A több hónapos késlekedés oka, az volt, hogy az ügyviteli rendszert a magyar jogszabályokhoz kellett igazítani, és sok más egyéb rendszerrel kellett összekötni.

Legfontosabb különbségek a régi és az új szerverek között:

  Régi szerver Új szerver
Admin felület Egyedi fejlesztés cPanel
Háttértár HDD SSD   (Sokkal gyorsabb)
PHP verziók Tárhelyenként 1 féle Tárhelyenként / könyvtáranként különböző lehet
SSL Csak fizetős, vagy Ügyfél által generált letsencrypt Ingyenes! Minden domain névre automatikus
Korlátozások
(weboldalak esetén)
Domain nevek száma, adatbázisok száma + Teljesítménybeli korlátok Csak Teljesítménybeli korlátok vannak (sokkal precízebb) 
Tárhely kezelés Sok funkció, csak ügyfélszolgálatunk segítségével állítható. Minden funkció, az ügyfél által állítható.
Extrák   webes fájlkezelő (fogd és húzd fájlmozgatás, fájlok ki-be tömörítése), Automata program telepítő (több mint 200 CMS rendszer (wordpress, joomla, prestashop,...), DNS kezelés, egyedi SPAM szűrés, teljesítmény monitor, stb..

 
Mi lesz a régi ügyfelekkel, automatikus lesz az átállás az új szerverre?

Sajnos nem!
Sokáig, azt terveztük, hogy a régi ügyfeleket is automatikusan átrakjuk az új rendszerre, de rá kellett jönnünk, hogy ezt nem tudjuk megvalósítani.
Egyfelől, borzasztó nagy munka lenne, az egyedi fejlesztésű admin felületről több ezer weboldalt átrakni cpaneles felületre.
Másfelől, mivel az új szervernél minden programot, modult licencelni kell, ami  kb: 1 millió forintos plusz kiadást jelent évente (szerverenként!).
Ezért kénytelenek voltunk egy minimális áremelést beépíteni a tárhely árakba.
De bízunk benne, hogy a pár száz forintos áremelkedésért kapott plusz szolgáltatások, bőségesen megérik az ügyfeleknek.
(pl a régi szerveren az SSL-t csak 4900 Ft/év/db áron tudjuk csak adni, az új szerveren ugyanezt "ingyen" kapja.)

Mit kell tenni a régi ügyfeleknek, ha szeretnének átkerülni az új szerverre?

Legegyszerűbb ha jelzik számunkra, hogy váltani szeretnének. (ha az eddigiektől eltérő csomagot szeretnének, akkor azt is jelezzék)
Ebben az esetben létrehozzuk az új tárhelyet, az évforduló napja, az eredeti tárhely évforduló napja lesz. 
Fizetni, csak az esetleges különbözeti díjat kell, amit időarányosan számolunk ki. (nagyon kis összegeket  nem számlázunk ki)

 
 
 Azt hogy jelenleg mekkora tárhelyet foglal a régi szerveren, az admin felületre bejelentkezve, a kezdőoldalon tudja ellenőrizni.
A régi rendszerben a MYSQL adatbázisok mérete, és a levelezés mérete nincs hozzáadva a tárhely mérethez. (ezek akár több száz megabyte-nyi eltérést is eredményezhetnek)

Fontos tudnia, hogy az új rendszerben, nem csak méret szerint, hanem teljesítmény szerint is különbségek vannak a tárhely csomagok között. 
A nagyobb teljesítmény nem feltétlen nagyobb sebességet jelent, hanem az egy időben kiszolgált látogatók számát korlátozza.
(természetesen a korlát, nem azt jelenti, hogy ha átlépi a korlátot, akkor az új látogatóknak üres oldal jelenik meg, hanem azt, hogy a kiszolgálás sebessége a túlterhelt oldalaknál lassulni fog, annak arányában, hogy mennyire van túlterhelve).
A legtöbb ügyfélnél, valószínű, hogy ha ugyanolyan csomagot választ mint amit a régi szerveren használt, az megfelelő lesz az ön részére.
Azoknak az ügyfeleknek lehet szüksége nagyobb csomagra váltani, akik mini csomagot béreltek, és napi több ezres látogatószámuk volt, vagy mondjuk a Medium csomagon 30-50 db közepes forgalmú weboldalt üzemeltettek.
Persze ezt előre megmondani lehetetlen, viszont a rendszer lehetőséget biztosít, a tárhely csomag váltásra, ahol időarányos díjat számít ki. Szóval nem kell megvenned a legnagyobb csomagot.
A felületen pontosan tudod monitorozni, hogy épp mennyi CPU-t memóriát, stb. használ a weboldalad.Ki költözteti a weboldalt?

Ha értesz hozzá javasoljuk, hogy csináld meg te magad, mert lehet gyorsabban kész leszel mintha mi csinálnánk, és ez nem is kerül pénzbe.
(a fájlok másolásában ingyenesen is tudunk segíteni)
(Azért lehet lassabb ha bennünket bízol meg, mert a költöztetést a napi munkáink közé kell beillesztenünk. Sokszor az ilyen feladatokat csak a hivatalos munkaidő után tudjuk elvégezni.)
Ha nem értesz hozzá, megrendelheted a weboldal költöztetést.
Sajnos ingyen mi sem tudjuk elvégezni, hiszen nekünk is ugyanúgy időbe telik, mint másnak, nekünk is ugyanazokat a lépéseket kell megtennünk mint ha te magad költöztetnéd az oldalt.
Az egyetlen különbség, hogy gyorsabban tudunk szerverről szerverre másolni, de ezen kívül, minden mozzanat ugyanaz.

Költöztetési árak:
1db weboldal költöztetése 600 Ft, de ha sok weboldalad van (10db felett) , akkor kérj árajánlatot biztos, hogy kitalálunk olyan árat ami számodra is megfelel.
Email fiókok költöztetése 3db felett 200 Ft/fiók. 

Ha szeretnél megpróbálkozni a weboldal költözéssel te magad, semmi akadálya, a következő oldalon pár lépésben leírjuk mit kell tenned, kattints ide.
Időben egy weboldal költöztetése kb: 30 percet vesz igénybe. Persze ha több tízezer fájlt kell másolni, akkor a másolás ideje nagyban megnövelheti a szükséges időt.

Email fiókok költöztetése egyszerűbb, ennek leírását itt találod.


Mi az az SSL, és miért fontos?


Az SSL nem más mint egy titkosítás a weboldalad és a látogatok között. A legtöbb weboldal tulajdonosnak nem feltétlen lenne rá szüksége.
Viszont a google, és a nagyobb böngészők, az olyan oldalakat amin nincsen SSL tanúsítvány (nem HTTPS el kezdődik a webcím).
Nem biztonságos oldalként jelölik meg. Ennél nagyobb probléma, hogy a google az így megjelölt oldalakat hátrébb rangsorolja.
A hátrébb sorolással, egy üzleti weboldal látogatókat ezáltal pénzt veszít.


Az alábbi képen az látható, hogy az SSL tanúsítvány telepítése után, hogy nőtt a keresőkből származó látogatószám (piros szín)
A kép önmagáért beszél.


Mi lesz a régi szerverekkel?

Megszüntetni nem fogjuk őket (egyenlőre legalábbis nem tervezzük), ha nagyon ragaszkodsz hozzá, nem kényszerítünk a költözésre, viszont tudnod kell, hogy a régi rendszert, nem fogjuk tovább fejleszteni.
Csak a minimálisan szükséges feladatokat, fejlesztéseket, karbantartásokat fogjuk elvégezni rajta. :(( 
(Sajnos anyagilag és időben nem éri meg a saját rendszert fejleszteni. Időben ugyanis borzasztó lassan készül el egy új fejlesztés, és ha a ráfordított munkaóra árát nézzük, akkor megkapjuk, hogy ez sokkal drágább, mintha megfizetjük a program licenceket.)
Ha kiürül egy szerver, akkor azt felújítjuk, feltuningoljuk (új CPU+SSD), és előbb utóbb cPaneles szerverként tér vissza.


A régi szerveren miért nem tudtok ingyen SSL-t adni? 

Az ok egyszerű, az  SSL ára a cPanel havi licenc költségeibe van beépítve, és ezt csak a cPanel környezetben lehet igénybe venni.


A cPanel adminisztrációs felület:

 
 


Szombat, Január 26, 2019

« Vissza