Tisztelt Ügyfeleink!

Tudjuk, hogy a koronavírus miatti helyzet, sok embert, céget nehéz helyzetbe hozott anyagilag.
Ha önnek is fizetési nehézségei vannak, kérjük jelezze ügyfél szolgálatunknak.

Amit fel tudunk ajánlani: 

A tárhely megújításoknál tudunk adni 30 nap fizetési haladékot.

De fontos, hogy ezt előre jelezze, mivel kollégáinknak ezt a rendszerbe be kell állítaniuk, máskülönben a rendszer a tárhelyet felfüggeszti.
(természetesen a felfüggesztett tárhely sem szűnik meg azonnal, 60 napon belül, újra lehet aktiválni (az eredeti lejárati időtől szívatva)) 


Domain neveknél sajnos, nem tudunk fizetési haladékot adni, mivel a domain névszolgáltatás nem cégünk saját szolgáltatása, hanem valamelyik ország, vagy nemzetközi szervezet szolgáltatása. A fizetési szabályokat, ezek a cégek szervezetek, országok szablyák meg.
A domain neveket mi is csak akkor tudjuk megújítani, ha a hosszabbítás díja beérkezik cégünkhöz.

Mi a helyzet ha valaki mégsem tud időben fizetni?

A legtöbb domain végződés esetén az eljárás a következő. 

A lejárat napján éjfélkor a domain név kikerül a (központi) DNS szerverből, ezért nem használható (a weboldal és a levelezés sem!).
Ha 30 napon belül befizeti valaki a hosszabbítás árát, akkor normál áron lehet hosszabbítani (.hu esetén 2400 Ft a hosszabbítás.)
Ha 31-90 nap között fizeti be, akkor már csak emelt áron lehet hosszabbítani, (.hu nál "csak" 4800 Ft, de külföldi neveknél ez sokkal több is lehet akár 30.000 Ft)
A 91. napon pedig törlésre kerül, azaz újra be lehet regisztrálni normál áron. 


Megjegyzés: A törlés utáni újra regisztráció-ra játszani nem mindig érdemes, a lejáró domain nevek adatbázisa nyilvános, sokan ott keresnek maguknak domain neveket, és egy jobb domain névre sokan adnak be igényt.
Az újra regisztrációnál, semmilyen előnyt nem jelent, hogy az adott domain nevet akár 10 éven keresztül mi használtuk. Aki gyorsabb az kapja meg a domain nevet. Sok esetben másodperceken múlik ki a szerencsés. 
Az egyetlen kivétel ez alól, ha a domain névvel megegyező védjegy jogosultságunk van.Szerda, Április 8, 2020

« Vissza