Szeretnék egy weboldalt létrehozni, de nem tudom hogy fogjak hozzá

Válasz

 

A tárhelyre történő weboldal feltöltéséhez a következő lépéseket kell megtennünk:

1: Belépés az Adminisztrációs felületre.
2: Domain név (vagy aldomain) létrehozása
3: MySQL adatbázis létrehozása  (statikus HTML tartalomhoz nem kell)
4: FTP kapcsolat létrehozása

 

1 Lépés:

Az adminfelületre a következő oldalon keresztül tudsz belépni:  Ügyfélkapu
A felhasználónevet és jelszót emailban küldtük el részedre.
Amennyiben nem vagy még ügyfelünk, de szeretnéd kipróbálni az adminfelületet akkor Felhasználónév: demo Jelszó: demo   (s1 es szerveren)
(demo módban az FTP le van tiltva)

2 Lépés:

Domain név létrehozása
Az adminisztrációs felületen a bal oldali menüből válaszuk ki a Domain/Aldomain menüpontot azon belül pedig a Domain hozzáadását.

A megjelenő ablakban adjuk meg a szükséges adatokat:

A domainév sorba írjuk a domainevünket http//: és www előtagok nélkül!
A könyvtár névhez bármit írhatunk, de érdemes a domainevünkel megegyező könyvtárnevet választani, hogy könnyen kiigazodjunk könyvtáraink között.
A könyvtárnévnek / jelel kell kezdődnie és / jellel kell végződnie. (ha a könyvtár még nem létezik akkor azt a rendszer automatikusan létrehozza)

Ahoz hogy a domainév ténylegessen müködjön, a domainévnek a szerverre kell mutatnia.
Ezt a domain adminisztrációs felületen DNS beállitásoknál lehet megtenni.
Amennyiben ön cégünkön keresztül regisztráltatta a domainevét akkor önnek ezzel nincs semmi tennivalója, munkatársunk a regisztráció után beálltja a megfelelő adatokat. (ha véletlenűl mégsem müködne kérjük jelezze, és megnézzük nem mi ütöttünk félre valamit)

Ha a domainevet más cégen keresztül regisztrálta, akkor vagy az ottani ügyfélszolgálatnak kell szólni, hogy a domainevet irányítsak át a szerverünk IP címére (az IP címet megtalálja az adminfelületen)
vagy ha kapott a domainévhez adminisztrációs felületet akkor ott saját magunknak kell beállítani a DNS-t.
Az A record-nál két bejegyzést kell létrehoznod „domainevem.hu” és „*.domainevem.hu” mindkét bejegyzés a szerverünk IP címére mutasson.

(ha azt szeretné hogy cégünk kezelje az ön domainjeit, akkor regisztráltassa át cégünkhöz)


3 lépés:

Az adminisztrációs felületen a bal oldali menüből válaszuk ki a MySQL menüpontot azon belül pedig a új hozzáadását

Az adatbázis név és a felhasználónév ugyanaz lesz: érdemes a domainévre utaló nevet megadni.
Jelszó: bármi lehet, de lehetőleg ne 12345 legyen, mivel weboldalunk összes adata jelszava, az adatbázisban van eltárolva.

 4.lépés:

Az FTP létrehozásánál mindössze 3 adatot kell megadnunk.

1: Felhasználónév: bármi lehet
2: Jelszó: bármi lehet
Csatlakozáshoz ezt a két adatot valamint a Host nevet kell megadni ami lehet a domain nevünk (ha már működik) vagy a szerver IP címe.
(mindkettőnél ügyeljünk arra hogy lehetőleg ne 12345 legyen a jelszavunk ezt egy jelszótörő program kb: 1 mp alatt feltöri, lentebb generálhatunk magunknak biztonságos jelszavakat, és a meglévőket le is ellenőrizhetjük)

3: Könyvtár elérési út:  ha tárhelyünket csak egyedül használjuk akkor a legegyszerűbb ha 1db FTP hozzáférést csinálunk a gyökér könyvtárhoz, ebben az esetben csak // jelet kell beírni. Ha másnak is akarunk hozzáférést adni, de nem akarjuk hogy mindenhez hozzáférjen akkor azt a mapát adjuk meg amihez az engedélyt megadjuk: Pl: /domainvem.hu/  vagy ha jobban szükiteni szeretnénk a hozzáférését például hogy csak a képeket tartalmazó mapához férjen hozzá az illető akkor adjuk meg a teljes elérési utat. Pl: /domainevem.hu/upload/images/
(Természetessen az elérési út minden programnál más.
)

 Utolsó lépés:

Ha mindennel kész vagyunk várjunk kb.: 5 percet, hogy a parancsokat a feladatütemező végrehajtsa.
Ha ez is megvan, nyissunk meg egy FTP kliens programot, vagy ha nincs használj a webesFTP programot, amit az adminfelületről, vagy az alábbi címen tud elérni: http://webftp.s1.webdigital.hu/

Ide belépve láthatja a könyvtárnevet amit a domain létrehozásánál adott meg (amennyiben az FTP nél a gyökérkönyvtárat (//)adta meg, ha az FTP nél a /könyvtárnév/ et adott meg akkor egy üres könyvtárat fog csak látni) lépjen be a könyvtárba, és ide töltse fel a weboldal fájljait.
A legtöbb programot telepiteni kell, a legtöbb telepítője a domainév böngészőben való megnyitásával indul, de mivel ahány program annyi variáció lehetséges, az adott program HELP jét kell elolvasni ha a fenti variáció nem vezet eredményre.
(a létrehozott adatbázis adatokat is a telepítés során kell megadnunk)

 

 

 

Kategória